BUITENLAND

Op vakantie en ik neem (niet) mee…

De zomer staat weer voor de deur, het vakantiegeld is binnen dus de plannen voor komend seizoen kunnen gemaakt worden. Heeft u een huisdier, dan is een belangrijke vraag: gaan ze mee of blijven ze thuis? Voor beide opties is iets te zeggen en moet u met een aantal dingen rekening houden.

Wilt u uw dier meenemen op vakantie, hebben wij hieronder wat tips voor u op een rijtje gezet:

Voorbereiden

  • Begin ruim van tevoren met de voorbereidingen! (sommige vaccinaties moeten bijvoorbeeld minimaal 3 weken voor vertrek al gegeven zijn).
  • Kijk op www.licg.nl voor de invoereisen van een huisdier per land. Voor elk land buiten Nederland is een vaccinatie tegen hondsdolheid (rabiës) verplicht, maar sommige landen hebben nog aanvullende eisen betreffende ontworming/gezondheidsverklaring.
  • Afhankelijk van de bestemming is het nodig om specifieke bescherming te bieden tegen bepaalde parasieten die gevaarlijk kunnen zijn voor uw dier. Denk bijvoorbeeld aan de hartworm of Babesiosis, ziektes die uw dier kan oplopen in o.a. Zuid-Europese landen. Hiervoor hebben wij verschillende producten; kom langs of bel voor advies hierover. Lees hier meer over deze ziektes.
  • Kijk van tevoren of uw dier bij de hotels/camping van uw keuze wordt toegelaten; dit voorkomt teleurstellingen op de plaats van bestemming.
  • Voor lange (auto)ritten is het mogelijk om uw dier iets te geven tegen de misselijkheid van het reizen. Kom hiervoor even langs op de praktijk; we moeten dan wel het gewicht van uw dier weten!

 

Er is ook een handige app ontwikkeld voor op uw telefoon waar u al deze tips ook op kunt vinden. De app heet “Huisdier Vakantie App”.

THUISLATEN

Wilt u uw dier thuislaten, denk dan aan de volgende dingen:

  • Komt er een oppas bij u thuis? Maak een brief voor de oppas met belangrijke informatie: etenstijden, mate van beweging, eventuele medicijnen, nummer van de dierenarts en natuurlijk uw eigen gegevens waarop u bereikbaar bent.
  • Is er geen oppas en gaat uw dier naar een pension? Zoek een pension waar u zelf een goed gevoel bij heeft. Kijk eens op de website en/of ga persoonlijk langs.
  • Kijk of vraag bij het pension naar keuze of er nog extra vaccinaties verplicht zijn. Vanwege een hogere infectiedruk vragen sommige pensions een extra vaccinatie bij uw hond en/of kat (Bordetella). Ook deze moeten drie weken van tevoren gegeven worden; hou daar rekening mee!
Voor meer informatie kunt u altijd bellen op 023-5277666 of aan de balie om advies vragen.
Alvast een fijne vakantie!

“Voor advies over mijn puppy werd ik zeer goed geholpen bij Dierenkliniek Marnixstraat, zo konden wij een goede start maken. Dank!”

Bart van Apeldonk (1 hond),
Bloemendaal