Chirurgie

U kunt bij ons terecht voor ingrepen zoals sterilisaties en castraties, maar u kunt ook bij ons terecht voor uitgebreidere weke delen chirurgie, zoals maagdarmoperaties, miltoperaties, blaasoperaties, keizersnede, huidcorrecties en verwijdering van tumoren. Voor orthopedische en zeer gecompliceerde ingrepen sturen we u door naar het Medisch Centrum voor Dieren (www.mcvoordieren.nl).

Onze operatiekamer is uitgerust met gasnarcose met zuurstofgift, capnograaf waarmee het CO2 gehalte wordt gemeten, ECG waarmee de hartslag gemonitored wordt, polsoximeter waarmee het zuurstofgehalte in het bloed gemeten wordt en temperatuur monitoring.

Voor de operatie wordt uw dier altijd goed nagekeken. Sommige problemen zijn echter niet altijd aan de buitenkant waarneembaar, denk bijvoorbeeld aan lever- of nierproblemen. Mocht u dit wensen, dan kunnen wij voor de operatie een klein bloedonderzoek uitvoeren waarbij wij de belangrijkste organen nakijken. Wij besteden extra nazorg aan onze geopereerde patiënten, met name bij de kleine huisdieren zoals konijnen en knaagdieren. Elke patiënt wordt uitgebreid gecontroleerd tijdens de uitslaapfase. Dieren gaan bij ons pas naar huis wanneer ze volledig wakker zijn en wij zeker weten dat het veilig is om ze ook daadwerkelijk naar huis te laten gaan.

“Voor advies over mijn puppy werd ik zeer goed geholpen bij Dierenkliniek Marnixstraat, zo konden wij een goede start maken. Dank!”

Bart van Apeldonk (1 hond),
Bloemendaal