ZIEKTES EN AANDOENINGEN

Fretten laten vaak erg moeilijk zien dat ze ziek zijn. Wat u als eigenaar vaak merkt, is dat er verandering van vacht optreedt (mottig, kalig) en dat de fret wat lustelozer is dan anders.
Vanaf middelbare leeftijd (ong 4-5 jaar) krijgen veel fretten last van internistische aandoeningen. Op jongere leeftijd kunnen ze last hebben van andere infectieziektes of aandoeningen. Hieronder leest u over de meest-voorkomende ziektes bij de fret:

 

OORMIJT

Oormijt is een parasiet die voorkomt in de gehoorgang van de fret en erge jeuk kan geven. Lees meer.

 


MAAG-DARM AANDOENINGEN

Zoals besproken bij de voeding van de fret, heeft deze een bijzonder maagdarmkanaal en is ook gevoelig voor bepaalde infecties/aandoeningen. Lees meer.

 


 

URINE-WEG PROBLEMEN

Vaak ook gerelateerd aan de voeding, kunnen fretten blaasgruis of zelfs blaasstenen ontwikkelen.

 


 

BEENMERGDEPRESSIE DOOR CONTINUE LOOPSHEID

Vrouwelijke fretten blijven loops tenzij ze gedekt worden. Een continue hoge oestrogeenspiegel kan leiden tot beenmergdepressie. Lees meer.

 


 

BIJNIERPROBLEMEN

Dit is een van de meestvoorkomende aandoeningen bij de oudere fret en wordt vaak gekenmerkt door symmetrische kaalheid. Lees meer.

 

 


 

INSULINOOM

Het insulinoom is een tumor van de alvleesklier, veel voorkomend bij fretten vanaf 4-5 jaar. Symptomen zijn lusteloosheid, aanvallen, sloomheid, zwakke achterpoten. Lees meer.

“Voor advies over mijn puppy werd ik zeer goed geholpen bij Dierenkliniek Marnixstraat, zo konden wij een goede start maken. Dank!”

Bart van Apeldonk (1 hond),
Bloemendaal