Opname

Achterin onze kliniek hebben wij opnamefaciliteiten voor al onze patiënten. Het kan voorkomen dat uw huisdier opgenomen dient te worden. Dit advies geven we als de zorg die aan uw huisdier gegeven moet worden uitgebreider is dan thuis gegeven kan worden. Denk hierbij aan infuus geven, dwangvoeren, of als uw dier meerdere medicijnen nodig heeft. Het gaat dan ook vaak om de ziekere patiënten die uitgebreide verzorging en monitoring nodig hebben.

Hieronder vindt u informatie over wat deze opname precies inhoudt.

De opnamehokken

Achter in de kliniek hebben wij ruime opname hokken, waarbij we een aparte kattenopname en hondenopname hebben. Dit omdat katten het vaak niet fijn vinden om hun leefruimte te delen met honden!

In de kattenopname staat altijd een Feliway verdamper aan, om een rustgevende geur te verspreiden. Al onze patiënten krijgen een eigen hok, een lekker dekentje, voer, water, en een kattenbak. Konijnen en knaagdieren krijgen een grote bak met hooi, water en wat te knabbelen. Honden worden meerdere malen per dag door ons uitgelaten zo mogelijk. Voor alle patiënten geldt dat ze zo veel mogelijk TLC (Tender, Love and Care) van ons krijgen om zich hopelijk snel beter te voelen.

Monitoring

Doordeweeks van 8.15 – 19.00/20:00 uur zijn er dierenartsen en assistentes aanwezig die uw huisdier goed in de gaten houden en veel aandacht en zorg geven.
Iedere ochtend worden de opnamepatiënten helemaal nagekeken, gewogen, getemperatuurd en worden je juiste medicijnen toegediend. Indien nodig kunnen we tijdens de opname verdere onderzoeken doen. Dit zullen we alleen in overleg met de eigenaar doen. Ook zullen we dan de huidige kostenraming doornemen.

Als uw dier is opgenomen kunt u tijdens openingstijden altijd zelf bellen met de kliniek op 023-5277666. Dan krijgt u een van de assistentes aan de lijn en die kunnen u ook vertellen of uw huisdier gegeten heeft en hoe hij/zij zich voelt. Bij twijfel kan dan ook overleg met een van de dierenartsen plaats vinden.

In de avond worden alle opnamepatiënten weer volledig onderzocht en voorbereid op de nacht. Vrijwel iedere avond zal een dierenarts later op de avond nog langs de patiënten gaan, maar dit is alleen indien mogelijk. Daarna zijn de dieren alleen gedurende de nacht tot 8.15 de volgende ochtend. Vanaf 8.15 zijn alle medewerkers weer aanwezig op de praktijk.

Bij zeer zieke dieren zetten wij een webcam aan zodat we ze kunnen monitoren. Na sluitingstijd zijn wij niet telefonisch bereikbaar maar mocht er iets gebeuren dan nemen wij contact met u op.

Bezoeken

Het is altijd mogelijk om uw dier te bezoeken bij ons in de opname. Neem altijd wel eerst contact met ons op zodat we samen kunnen overleggen wanneer u langs kunt komen. Hopelijk heeft u zo een goede indruk van wat er eigenlijk gebeurt tijdens de opname van uw huisdier. Mocht u nog vragen hebben, kunt u die altijd stellen.

“Voor advies over mijn puppy werd ik zeer goed geholpen bij Dierenkliniek Marnixstraat, zo konden wij een goede start maken. Dank!”

Bart van Apeldonk (1 hond),
Bloemendaal