VOEDING

Voor elk dier geldt dat het lichaam optimaal functioneert bij een volledig uitgebalanceerde voeding van hoogwaardige grondstoffen. Voor de kat geldt bovendien dat deze behoefte heeft aan essentiële vetzuren en aminozuren die van levensbelang zijn om goed gezond te zijn en blijven.

Een kitten moet groeien en heeft daar een uitgebalanceerde voeding voor nodig. Heel belangrijk is dat de voedingsstoffen, zowel de eiwitten, koolhydraten en vetten als ook de vitaminen en mineralen, in de juiste verhoudingen aanwezig zijn, waarbij de voeding ook nog voldoende energie moet leveren. De hoeveelheid benodigde energie voor de kat hangt onder andere af van factoren als activiteit, omgeving en seizoen, maar ook van een eventuele dracht, lactatie (melkgift) of groei. En met dat laatste hebben we met ons kitten dus al direct mee te maken.

Wij adviseren dan ook om de eerste levensmaanden specifieke kittenvoeding te geven, bijvoorbeeld Royal Canin Growth en Weaning. Dit is hoog in energie en alles wat uw kitten nodig heeft zit hier in.

We merken in de kliniek dat steeds meer mensen over willen stappen op versvleesvoeding. Voor kittens raden wij dit af. Voor kittens is het belangrijk dat ze de juiste vitamines en mineralen krijgen om te groeien, met name de calcium en fosfaatconcentratie in de voeding is belangrijk. Aangezien de hoeveelheid aan vitamines en mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten in vers vlees voeding fluctueert is het verstandig om uw kitten een uitgebalanceerd dieet aan te bieden.

“Voor advies over mijn puppy werd ik zeer goed geholpen bij Dierenkliniek Marnixstraat, zo konden wij een goede start maken. Dank!”

Bart van Apeldonk (1 hond),
Bloemendaal