Opname

Achterin onze kliniek hebben wij opnamefaciliteiten voor al onze patienten. Het kan voorkomen dat uw huisdier opgenomen dient te worden. Dit advies geven we als de zorg die aan uw huisdier gegeven moet worden uitgebreider is dan thuis gegeven kan worden. Denk hierbij aan infuus geven, dwangvoeren, meerdere medicijnen nodig. Het gaat dan ook vaak om de ziekere patienten die uitgebreide verzorging en monitoring nodig hebben.

 

Hieronder vindt u informatie over wat deze opname precies inhoudt.

Bezoeken

Het is mogelijk om uw dier te bezoeken bij ons in de opname. Dit kan tussen 14.30-15.30 en tussen 16.30-17.30. Neem altijd wel eerst contact met ons op wanneer u wilt komen, aangezien het anders erg druk kan worden als meerdere mensen langs komen.

Hopelijk heeft u zo een goede indruk van wat er eigenlijk gebeurt tijdens de opname van uw huisdier. Mocht u nog vragen hebben, kunt u die altijd stellen.

De opnamehokken

Achter in de kliniek hebben wij ruime opname hokken, waarbij we een aparte kattenopname en hondenopname hebben. Dit omdat katten het vaak niet fijn vinden om hun leefruimte te delen met honden! In de kattenopname staat altijd een Feliway verdamper aan, om een rustgevende geur te verspreiden. Hier krijgen al onze patienten een eigen hok, een lekker dekentje, voer, water, en een kattenbak. Konijnen en knaagdieren krijgen een grote bak met hooi, water en wat te knabbelen. Honden worden meerdere malen per dag door ons uitgelaten zo mogelijk. Voor alle patienten geldt dat ze zo veel mogelijk TLC (Tender, Love and Care) van ons krijgen om zich hopelijk snel beter te voelen.

Monitoring

Doordeweeks van 8.15 – 19.00 zijn er dierenartsen en assistentes aanwezig die uw huisdier goed in de gaten houden en veel aandacht en zorg geven.
Iedere ochtend worden de opnamepatienten helemaal nagekeken, gewogen en getemperatuurd. Indien nodig kunnen we tijdens de opname verdere onderzoeken doen. Dit zullen we alleen in overleg met de eigenaar doen. Ook zullen we dan de huidige kostenraming doornemen.
Als uw dier is opgenomen kunt u tijdens openingstijden altijd zelf bellen met de kliniek op 023-5277666. Dan krijgt u een van de assistentes aan de lijn en die kunnen u ook vertellen of uw huisdier gegeten heeft en hoe hij/zij zich voelt. Bij twijfel kan dan ook overleg met een van de dierenartsen plaats vinden.

In de avond worden alle opnamepatienten weer volledig onderzocht en voorbereid op de nacht. Daarna zijn de dieren alleen gedurende de nacht tot 8.15 de volgende ochtend. Vanaf 8.15 zijn alle medewerkers weer aanwezig op de praktijk.
Bij zeer zieke dieren zetten wij een webcam aan zodat we ze kunnen monitoren. En vrijwel iedere avond zal een dierenarts later op de avond nog langs de patienten gaan, maar dit is alleen indien mogelijk. Wij zullen aangeven wanneer dit wel en niet mogelijk is. Na sluitingstijd zijn wij niet telefonisch bereikbaar maar mocht er iets gebeuren dan nemen wij contact met u op.

“Voor advies over mijn puppy werd ik zeer goed geholpen bij Dierenkliniek Marnixstraat, zo konden wij een goede start maken. Dank!”

Bart van Apeldonk (1 hond),
Bloemendaal